POLITIKA RABE PIŠKOTKOV

Upravljavec spletnega mesta in vseh podatkov povezanih z njim je:

Sladoledarna Koper

Naslov: Pristaniška ulica 2, 6000 Koper

Elektronski naslov: info@sladoledarna.si

Kontaktna telefonska številka: 051 852 852

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki je v obliki edinstvene anonimne kode poslana vašemu spletnemu brskalniku s spletnega mesta. Vaš spletni brskalnik nato omenjeno datoteko shrani na trdem disku vašega računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in zagotavljajo hitrejšo ter enostavnejšo interakcijo med spletnim uporabnikom in spletno stranjo. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni preference in izkušnje posameznega uporabnika, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki so lahko shranjeni v napravi trajno oziroma za daljše časovno obdobje (stalni piškotki) ali se izbrišejo ob zaprtju brskalnika oziroma po poteku določenega časa (sejni piškotki).

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika uporabnika, zaradi česar lahko uporabnik shranjevanje piškotkov omeji oziroma onemogoči. V nadaljevanju smo za vas zbrali postopke za omejitev oziroma onemogočenje shranjevanja piškotkov na nekaterih najbolj uporabljenih spletnih brskalnikih:

Ob omejitvi oziroma onemogočenju shranjevanja piškotkov obstaja možnost, da številne funkcije spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

VRSTE PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vaše naprave.

Cookie Type Duration Description __Secure-3PAPISID Third party 2 years Title__Secure-3PSID Third party 2 years Title __Secure-3PSIDCC Third party 2 years Title NID Third party 6 months 6 months cookie_consent First party 1 year Title

PRAVNA PODLAGA ZA UPORABO PIŠKOTKOV

Ob dostopanju do spletne strani se na strani prikaže kratko obvestilo o piškotkih. Z zaprtjem obvestila, nadaljnjim krmarjenjem po spletni strani, obiskom drugih strani ali izbiro elementa (npr. slike ali povezave) na isti strani, soglašate z uporabo piškotkov. Skladno z zakonom soglasje uporabnika ni potrebno za uporabo funkcionalnih in anonimnih analitičnih piškotkov. Lastnik spletne strani omenjene piškote uporablja na podlagi zakonitega interesa lastnika za izboljšanje navigacije in uporabe spletne strani.

UPRAVLJALEC PODATKOV

Upravljavec spletnega mesta in vseh podatkov povezanih z njim je Sladoledarna Koper, na naslovu Pristaniška ulica 2, 6000 Koper, Slovenija. Za kakršne koli poizvedbe v zvezi z zasebnostjo vas prosimo, da se obrnite na e-poštni naslov:info@sladoledarna.si.

Podatki, pridobljeni s piškotki, bodo morda dostopni:

  • Zaposlenim in neodvisnim izvajalcem upravljavca in družb iz njegove skupine, ki delujejo kot obdelovalci podatkov in oseb, pooblaščenih za izvajanje obdelave;
  • Dobaviteljem tehničnih in organizacijskih storitev, ki delujejo kot obdelovalci podatkov.

Upravljavec podatkov lahko podatke, pridobljene s piškotki, prenaša v tujino, tudi v države zunaj EU, pri čemer zagotavlja ustrezno zaščito pridobljenih podatkov (Standardne pogodbene klavzule). Za pridobitev informacij o točni lokaciji pridobljenih podatkov, se lahko uporabnik obrne na upravljavca podatkov na e-poštni naslov: info@sladoledarna.si.

Upravljavec se zavezuje, da podatki na noben način ne bodo javno objavljeni.

PRAVICE UPORABNIKOV

Uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati in dobiti dostop do svojih podatkov ter pravico zahtevati popravek, posodobitev, preklic, anonimizacijo, prenos ali omejitev obdelave svojih podatkov